10 Mart 2014 Pazartesi

Yasaklı sitelere giriş


Yıllarca “hiçbir şey üzerinde sınırsız özgürlük yoktur.” kavramı ile büyüdük.  Bu ezberimizi bize ilk olarak bozdurmayı başaran sistem kuşkusuz şuanda çağımızın baş çağı olan internet ile beraber doğdu. İnternet vasıtası ile sınırsız bir özgürlük dünyasına açılan pencerelerimiz arasında dilediğimizi istediğimiz biçimde yapabiliyorduk. Hernet sınırsız özgürlüğe sahip olduğu böylesine bir platformu düşündüğümüzde de kuşkusuz hiç kimsenin hakkının sınırlandırıldığını iddia edebilmek olası değildir. Ancak 2002’den sonra internet dünyasına hükümetimiz tarafından el atılmaya başlandı. Bizim için tehlikeli olduğuna inanılan sayfalara ulaşımımız engellenmeye çalışıldı. Bu yasaklar birçok tanınmış programa getirildi. Öyle ki şuanda televizyonlar bünyesi ile yarışan Youtube bile bu ülkenin bir zaman içinder yasaklananlar listesine girmişti. Bugün de bu eylem devam ediyor ve birçok ünlü servis veya girmek istediğimiz tanınmış servis hükmet tarafından yasaklandığı için girişi sağlanamıyor. En azından şayet girişi sağlamama otoritesini kabul ediyorsanız bu durum bu yolla işliyor diyebiliriz. İnternet üzerinde sınırsız özgürlük hala günümüzde devam ediyor. Yalnız bunu sağlamanız için bazı taktik ve tekniklerden haberdar olmanız aynı zamanda bu servisleri nasıl en uygun şekilde kullanmanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. İşte bu yazı ile de Programsız yasaklı sitelere güvenilir giriş ya da diğer servisler ile ilgili sizlere sınırsız erişim için gerekli olan bilgileri sunacağız. Böylece metnin tamamını okuduğunuzda artık sizin için yeniden internetin sınırsız özgürlük dünyasına açılan pencereleri hayat bulacaktır.


Öncelikle ilk başlı olarak internetten özgürlüğümüzün kısıtlandığı yıllarda kullanılan tekniklere bir flashback atalım. İnternetimizin ilk olarak yasaklanmaya başladığı dönemlerde bulduğumuz en alternatif aşma tekniği bilgisayarımızın DNS ayarları ile oynamaktı. Bu ayarları değiştirmek bizlere uzun seneler boyunca yetti. 10 saniyelik gerçekleştirdiğimiz prosedürün sonucunda internetin uçsuz uçaksız pencerelerin tamamı önümüzde açıldı. Ancak artık günümüzde DNS ayarları ile internete sınırsız özgürlük penceresi ile yaklaşabilmeniz pek olası değil. Bunun temel sebebi artık işletim sistemlerinde gelen değişiklikler ve güncellemelerden kaynaklı ve modemlerin gösterdiği ahenksuzluktan kaynaklı DNS ayarlarınızı değiştirdiğinizde birçok problem ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Bunların arasında en tanınmış problemlerdan birisi belirli yerlere erişim gösterememe sorunidir. Örneğin artık günümüzde DNS ayarlarını değiştirdiğinizde muhtemelen bazı servislere ulaşım gösteremeyebiliyorsunuz. Bunlara en büyük örneğinta ünlü sosyal ağlar olan Facebook ve Twitter’ı örnek gösterebiliriz. Örneğin DNS ayarı yüzünden facebook ve twitter gibi tanınmış servislere bile ulaşım gösteremeyen bir sürü kullanıcı vardır. Bir gün DNS ayarını yenidendan normale çektiğinde sayfaların açıldığını fark eden kullanıcılar da bu teknikden uzak durmaya başlamış ve daha alternatif filtresiz giriş teknikleri aramaya başlamışlardır. Bu tekniklerin en başta gelen seçeneklerden birisi de uygulamalar vasıtasıyla sınırsız erişim sağlamaktı, yalnız fakat bu durumu kötüye kullanmak isteyen insanlar yüzünden bu programların çoğunun içerisine izleyici kodlar yerleştiriliyor ve bu kodlar vasıtası ile de insanların hesaplarına el koyulabiliyordu. Daha ciddi sorunler, banka hesaplarının ele geçirilmesi gibi problemlerla boğuşan bugün bile birçok insanı bulabilirsiniz.


Bu da alternatif teknik olarak kısa süre sonra geçerliliğini yitirdi. Bu durumda geriye en tanınmış olan 2 opsiyonu değerlendirmek kaldı. Bunlardan birisi Proxy programı edinerek Proxy değiştirimi yaparak yasaklı sitelere erişim biçiminde işliyordu. Ancak bu prosedürü gerçekleştirebilmek için bilgisayarla hem aranızın iyi olması hem de doğru Proxy’i ararken canınızın sıkılmaması gerekiyor. Diğer yandan bu Proxy ayarlama işinde bulduğunuz Proxylerin de internet hızınızı yarıdan daha çok civarda düşüş gösterdiği bilinen en büyük gerçeklerin arasında yer alıyor. Çünkü bu prosedür diğer bir vekil servera erişim ve sonrasında istediğiniz siteye erişim biçiminde gerçekleşiyordu. Bu da hem internet hızınızın düşüş göstermesine hem de bazı durumlarda anlam veremediğiniz saçma sayfaların aniden donuşu gibi problemlera neden olabiliyordu. Bu teknik de tutmadıysa şayet, hala günümüzde işleyen ve kullananların tamamıyla uygulamasız yasaklı sitelere giriş yapabildikleri tek bir teknik kalıyor. O da vekil siteleri kullanarak internet üzerinden istediğiniz site üzerinde anında hiçbir uğraş gerçekleşmeden erişim sağlamak. Bu servislerin başlıcaları kuşkusuz bildiğiniz gibi Tünel siteleridir. Bunlarında en tanınmışleri Beatfiltering, Ktunnel ve Vtunnel biçiminde varyasyonlara sahip olan tünel siteleridir. Bu siteler vasıtasıyla dilediğiniz internet siteleri üzerine hızlı ve sınırsız bir erişim sağlayabilirsiniz. Aslında bu sitelerin çalışma prensibi proxylerle aynı mantıktadır. Hatta birçoğu insan bu siteleri proxy siteleri şeklinde de nitelendirmektedir. Bunun temel sebebi bu sitelerin sizi uğraştırmadan aslında sizlere birer proxy servisi sağlamasından kaynaklanıyor.

Bu site üzerinde de bulacağınız servisler gibi, bu tünel programlar vasıtasıyla hiçbirşey indirmeden anında dilediğiniz siteyi yazıp yalnızca giriş düğmesine bastığınız anda dilediğiniz siteye erişim mümkün kılabiliyorsunuz. Bu sitelere siz herhangi bir adres verdiğinizde aynen proxy mantığı güderek çalışıyor. Ancak bu servislerin en büyük farkı prosedürleri siz değil onlar yapıyorlar. Diğer yandan işiniz bittiğinde yeniden kendi Proxy’nize dönemek için uğraşmanıza veya her seferinde yeni bir proxy ayarı aramanıza gerek kalmıyor. Çünkü bu siteler içlerinde içeridikleri sistemler vasıtası ile en rahat biçimde kullanımı sağlıyor size de yalnızca düşün internette özgürsüz sörfün eğlencesini çıkartmak oluyor.

Bu servislerden birisine girmek istediğiniz adresi verdiğinizde ilk önce server sizi bir vekil servera geçirir, kuşkusuz siz bu prosedürlerin hiçbirisini göremezsiniz ve bu olayların hepsi yalnızca saliseler içerisinde gerçekleşir. Vekil serverda sizin için istemiş olduğunuz siteyi görüntüler. Pencerenizi

kapattığınız anda sizin için hiçbir şey değişmemiş demektir. Hiçbir DNS ayarınızı güncellemenize veya acaba bilgilerim çalınır mı? Diye düşünmenize ve tedirgin olmanıza hiç gerek kalmadan bütün prosedürlerinizi rahatça bu servisler vasıtasıyla sağlayabilirsiniz. Servisler sizlere bu hizmetleri sağlıyor, üstelik bu hizmetler karşılığında sizden herhangi bir ücrette talep edilmiyor. Bu nedenle bugün günümüzde yasaklı sitelere girişyapmak isteyen sayısız insan bu servisleri kullanarak giriş yapmak istedikleri erişim adreslerine saniyeler içerisinde ulaşabiliyor. Bu servisler vasıtası ile hiçbir uygulama veya aynısı bir programı bilgisayarınıza sokmamış oluyorsunuz. Ayrıca prosedür bittiğinde yalnızca pencerenizi kapatmanız yeterli olduğu için ne internetiniz üzerinde herhangi bir zayıflama veya hız düşüşü ne de bir güvenlik riski etkeni meydana geliyor.


Servisler yalnızca sizlere hızlı ve güvenilir dolaşım özelliğini sunmakla kalmıyor, sitemiz de bulacağınız servisler de görebileceğiniz gibi isterseniz istediğiniz internet sitelerine çerezler açık veya kapalı biçimde erişim de sağlamanıza imkân sağlıyor. Bu sayede şayet çerezleriniz kapalı olarak girmeniz gereken bir internet sitesi varsa bu servisler vasıtası ile güvenlik içerisinde hiç kimse sizin bilgisayarınızı tanımadan giriş gerçekleştirebiliyorsunuz. Yasaklı sitelere girmek işte yalnızca bu kadar basit. Siz de bu yeni nesil tünel hizmetlerini tarayıcınızın yer imleri menüsüne kayıt ederek her lazım olduğunda anında sitemize erişebilir ve dilediğiniz servis ile anında istemiş olduğunuz yasaklı siteye giriş gerçekleştirebilirsiniz. Sınır yok, limit yok! İşte sınırsız özgürlüğün kavramı budur.

8 Mart 2014 Cumartesi

TürkTelekom Dns ayarları


Türktelekom’un kendisine ait dns numaraları vardır. Bu  telekom dns ayarlarını gerçekleştirmek için aşağıdaki numaraları kullanabilmeniz mümkün.  Sitemizde Resimli DNS Değiştirme sayfamızı ziyaret ederek nasıl dns ayarı yapılacağı öğrenebilirisniz.

Türktelekom’un her yerde geçerli olan dns numaraları aşağıdadır. En güncel ve DNS ayarlarını takip edebilmek için DNSAyari.com u takip etmeye devam edin.



TTNet DNS Ayarları, DNS Numaraları;

195.175.39.39

195.175.39.40



Türk Telekom DNS Ayarları, DNS Numaraları,

195.175.39.39

195.175.39.40

Azerbaycan Dns ayarları


Azerbaycan’da  Dns Ayarları yaparak birçok siteye özgürce giriş yapabilirsiniz. Bu dns ayarları tüm işletim sistemlerinde mevcuttur.

Bilgisayarınız da uygulamak üzere vermiş olduğumuz dns numaralarını kullanabileceğiniz işletim sistemleri şunlardır;

Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Pardus, Mac osx, Ubuntu 

Dns Numaraları;

Open, DNS Ayarları:
208.67.222.222
208.67.220.220

Google, DNS Ayarları:
8.8.8.8
8.8.4.4

Norton, DNS Ayarları:
198.153.192.1
198.153.194.1

Uydunet, DNS Ayarları:
62.248.80.161
62.248.80.162

Dnsadvantage, DNS Ayarları:
156.154.70.1
156.154.71.1

ScrubIt, DNS Ayarları:
67.138.54.100
207.225.209.66

GTEI, DNS Ayarları:
4.2.2.1
4.2.2.2
4.2.2.3
4.2.2.4
4.2.2.5
4.2.2.6

Sansürlü sitelere giriş

Günümüzde yasaklı sitelere girmenin en kolay ve basit yolu DNS Ayarları ile küçük oynamalar yaparak ulaşmaktır. Yasaklı sitelere giriş için aşağıdaki adımları tek ek takip ederek ulaşabilirsiniz. Öncelikle yasaklı sitelere girmek için aşağıdaki dns numaralarını kullanacağız.
Google DNS Numaraları: 
  1. 8.8.8.8
  2. 8.8.4.4
Open, DNS Numaraları:
  1. 208.67.222.222
  2. 208.67.220.220
Norton, DNS Numaraları:
  1. 198.153.192.1
  2. 198.153.194.1
Uydunet, DNS Numaraları:
  1. 62.248.80.161
  2. 62.248.80.162
Dnsadvantage, DNS Numaraları:
  1. 156.154.70.1
  2. 156.154.71.1
ScrubIt, DNS Numaraları:
  1. 67.138.54.100
  2. 207.225.209.66
GTEI, DNS Numaraları:
  1. 4.2.2.1
  2. 4.2.2.2
  3. 4.2.2.3
  4. 4.2.2.4
  5. 4.2.2.5
  6. 4.2.2.6
Bu dns numaralarını kullanarak yasaklı sitelere giriş için aşağıdaki anlatılanları bir bir uyguluyoruz.
- Bilgisayarımızın sağ alt köşesindeki simgelerden internet sağlayıcınızın ekran şeklinde olan’a sağ tıklıyoruz.
Windows 7 DNS Değiştirme (1)
Ağ ve Paylaşım Merkezi’ni Aç‘a basalım.
Windows 7 DNS Değiştirme (1)
- Sarı alanda işaretlendiği gibi açılan pencerede Yerel ağ bağlantısı‘na tıklıyoruz.
Windows 7 DNS Değiştirme (2)
- Açılan yerel ağ bağlantısı penceresinden Özellikler‘e tıklıyoruz.
Windows 7 DNS Değiştirme (3)
- Açılan pencerede İnternet protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4)‘ü seçiyoruz ve Özellikler‘e basıyoruz.
Windows 7 DNS Değiştirme (4)
- Son olarak burada Aşağıdaki sunucu DNS adreslerini kullan‘ı aktif  hale getiriyoruz  ve DNS adresimizi giriyoruz. Resimli anlatımda Google DNS ayarlarını görmektesiniz. Bu ayardan sonra artık engelli sitelere ve diğer sitelere problemsiz erişebilirsiniz. Google DNS adresi günümüzde çok hızlı ve en popüler olanıdır.

Google Android DNS Ayarları

Google Android program yüklü mobil cihazlarınızdan bazı sitelere giremiyorsanız Dns-ayari.Blogspot.com.tr de çözümler bitmek bilmiyor. Aşağıdaki adımları uygulayarak girmek istediğiniz sitelere girebilir internette özgürce dolaşabilirsiniz.
İlk olarak Google Play’den Set DNS programını indiriyoruz.

SET DNS PROGRAMI İNDİRMEK İÇİN TIKLA !

Sonrada aşağıdaki DNS numaralarını cihazımıza giriyoruz.

Google, DNS Ayarları: 
8.8.8.8
8.8.4.4

Open, DNS Ayarları:
208.67.222.222
208.67.220.220

Norton, DNS Ayarları:
198.153.192.1
198.153.194.1

Chelsea Galatasaray Canlı Maç DNS Ayarları



  • DNS ayarlarımızı değiştirmemiz için binlerce neden sayılabilir, haber alma özgürlüğü, iletişim özgürlüğü, paylaşım vesaire bu liste böyle uzayıp gider. Bunlardan biri de Galatasaray maçlarını izlemektir. Galatasaray’ın canlı maçlarını ya da herhangi bir takımın herhangi bir maçını internet üzerindeki bazı sitelerden izleyebiliyorsunuz yalnız bu sitelerin erişimi engellenmiş durumda. Bu siteleri yalnızca Türkiye’deki spor yarışmaları için kullanmayanlarda var. Örneğin ben NFL ( National Football League ) yani Amerikan futbolu ligini takip eden birisiyim yalnız her zaman evimdeki televizyonumdan bu maçları takip edemiyorum ve bu nedenten internetten takip etmem gerekiyor yalnız bunu yapmak istediğimde de site erişim engelleri ile karşılaşıyorum. Bunun için yapılacak çözüm belli. Bilgisayarımızın DNS ayarlarını değiştirerek bu erişim engellerinden kurutulabilirsiniz. Örneğin internet üzerinden yayın yapan bazı internet siteleri vasıtası ile Galatasaray’ın ve diğer takımların Avrupa maçlarını da bu yolla izlemeniz mümkün oluyor.

Proxy DNS Değiştirme Ayarları



Proxy kelime anlamı olarak vekil demektir. İnternet mevzu bahis olunca bu kelime vekil serverları tanımlamak için kullanılmaktadır. Vekil server konusunu biraz açacak olur isek, bilgisayarınızın internete bağlanırken kendi ip si üzerinden değil de diğer bir server üzerinden girmesi olayıdır.

Peki neden farklı bir server üzerinden internete girmemiz gerekebilir. Şöyle ki; ülkemizde yasaklı internet sitelerinin sayısı 30 bini aşmış durumda ve gün geçtikçe daha da artmakta. Bizler günlük ziyaret ettiğimiz internet sayfalarının bazılarına şu anda ya erişim engelinden kaynaklı giremiyoruz veya yakın zamanda giremeyebiliriz. İşte bu durumda mağdur kalmamak için DNS serverlarımızı değiştirerek yani kendimize bir vekil server tanımlayarak hiçbir engele takılmadan özgürce internette dolaşmayı sağlayabiliriz. Bunun dışında bu DNS serverları sağlayıcılarının tanıdığı imkânlar, hız, güvenlik gibi ekstralarda daha verimli bir internet kullanımını bizlere sunmaktadır.Gelin şimdi bizde interneti daha özgür kullanabilmek ve bu imkânlardan yararlanabilmek için DNS servermuzu nasıl değiştirebileceğimizi hep beraber öğrenelim. Öncelikle bilgisayarımızın ağ paylaşım merkezine girmemiz gerekiyor. Bunun için Başlat’a tıklıyoruz ve açılan pencerede Denetim Masası’na tıklıyoruz. Daha Sonra Ağ ve İnternet başlığı altındaki Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle opsiyonune tıklıyoruz ve karşımıza ağ paylaşım merkezi penceresi geliyor. Bu pencerenin hemen sol tarafındaki kısımda Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin yazısına tıklıyoruz ve burada bağlantı türümüz hangisi ise onun üzerine gelerek faremizin sağ tuşu ile bir kere tıklayıp özelliklere giriyoruz. Bu kısımda  Internet Protokolü versiyon 4 ( TCP / IPv4 )  unsursini seçin ve aşağıdaki özellikleri tıklayın. Bu kısımda Aşağıdaki DNS server adreslerini kullan: opsiyonuni işaretleyerek tercih ettiğiniz DNS serversunun IP’sini yazabilirsiniz.

Vista’da Dns ayarları nasıl değiştirilir


Adım adım Windows Vista’ da DNS ayarlarını değiştirme

1.) Denetim masası –> Ağ Bantıları,
2.) Yerel Ağ Bağlantılarına Sağ tuşla özellikler,
3.) internet iletişim kuralları (TCP/IP) kısmı işaretlenip özellikler,
4.) Dns serverlarına 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 yazılır.
5.) Yerel ağ bağlantıları bölümüne sağa tıklayarak açılan bölümde “Onar” diyoruz.
6.) Artık Dns serversunu degiştirmiş olduk.

DNS Ayarı değişikliklerinin geçerli olması için ön belleği temizleyin…

Windows 8 DNS Ayarları


Windows 8 üzerinde 2014 – 2015 DNS ayarlarını değiştirmek için aşağıda ki adımları uygulayabilirsiniz.

1-İlk olarak başlat çubuğunun sağ alt köşesinde bulunan “Ağ Simgesine” sağ kliklayın. Açılan menü’de “Open network and Sharing Center (Ağ ve Paylaşım Merkezini Aç)”a tıklayın.
Karşımıza gelen ekranda “Change Adapter Settings” bölümüne tılayınız.
2-Karşımıza internete bağlandığımız ağ kartları gelecek, aktif olan ağ kartı üzerine sağ kliklayınız. Açılan menüde “Properties (Özellikler)”e tıklayınız.
Karşımıza ağ kartımızın özellikleri gelecek.
3-İnternet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)” üzerine çift tıklayınız, TCP/IPv4 özellikleri karşımıza gelecek.
4-Ben uygulama için Open DNS adreslerini giriyorum.
Windows 8 üzerinde 2014 – 2015 DNS Ayarlarını tamamladık.

Windows 7 Dns ayarları nasıl değiştirilir


Windows 7 üzerinde DNS ayarlarını değiştirmek için aşağıda ki adımları uygulayabilirsiniz.
1- İlk olarak başlat çubuğunun sağ alt köşesinde bulunan “Ağ Simgesine” sağ kliklayın. Açılan menü’de “Open network and Sharing Center (Ağ ve Paylaşım Merkezini Aç)”a tıklayın.
2- Karşımıza internete bağlandığımız ağ kartları gelecek, aktif olan ağ kartı üzerine sağ kliklayınız. Açılan menüde “Properties (Özellikler)”e tıklayınız.
Karşımıza ağ kartımızın özellikleri gelecek.
3- “İnternet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)” üzerine çift tıklayınız, TCP/IPv4 özellikleri karşımıza gelecek.
4- “Use the Following DNS sunucu addresses (Aşağıda ki DNS Sunucusu Adreslerini Kullan)” bölümüne tıklayın. DNS adreslerimizi girebileceğimiz bölüm aktif oldu şimdi girmek istediğiniz DNS adreslerini girebilirsiniz. Alternatif DNS adreslerini öğrenmek için buraya tıklayınız.
5- Ben uygulama için Open DNS adreslerini giriyorum.

Yandex DNS Hizmeti


DNS İngilizce Domain Name System’in kısaltmasıdır. Domain Name System Türkçe karşılığı Alan Adı Sistemidir. Bilgisayar ağları üzerindeki isimlendirme probleminu çözüme ulaştırmak için 1970 li yıllarda ortaya çıkmıştır. Bu tarihlerde bir dosya tek bir alanda tutulur ve diğer sistemler belirli Aralıklar ile bu noktadaki dosyayı kendilerine günceller ve böylece de isimlendirme problemu çözülmüş olurdu. Tabi veri yoğunluğu arttıkça bu sisteminde gelişmesi gerekti ve ortaya DNS çıktı. DNS vasıtası ile günümüze kadar internet akışı çok daha çok veriyi çabucak kullanıcılara ulaştırma imkânı sağlıyor. Ama yinede bazı noktalarda yetersiz kalabiliyor.Yandex DNS Hizmeti vasıtası ile serverların kısıtlamalarına takılmadan daha süratli, daha güvenilir ve daha özgür bir internet kullanımı mümkün kılabiliyorsunuz. Yandex’in üç farklı moda hizmete açtığı DNS adresleri vasıtası ile kullanımınıza İdeal DNS serversunu seçip internetinizi özgürce kullanabilmeniz mümkün.

Temel: DNS ayarlarınızdan 77.88.8.877.88.8.1 adresini girerek kullanabileceğiniz Yandex DNS servisidir. Hızlı ve güvenilir bir internet hizmeti kullanmanızı sağlar.
Güvenli: 77.88.8.8877.88.8.2 olarak DNS adresinizi ayarladığınızda kullanabileceğiniz bir servistir. Bu DNS adresi vasıtası ile internet üzerindeki sahtekârlık ve kötü amaçlı sitelerden korunabilirsiniz.
Aile: 77.88.8.777.88.8.3  Bu DNS adresi vasıtası ile erişkin içerikli sitelere erişim engellenir ve çocuklarınız için daha sağlıklı bir internet ortamı sağlanmış olur.